De kwartaaluitgave Extra Lekker#7 die op 23 augustus 2016 is verschenen, bevat drie culinaire artikelen van mijn hand. Het magazine is van de makers van de restaurantgids Lekker500 van uitgever Pijper Media.
Smaakdeskundige over bitter
Het eerste culinaire artikel gaat over de vergeten smaakcomponent bitter. Wat is het en hoe komt het dat we iets als bitter ervaren. Met uitleg van een smaakdeskundige Peter Klosse (De Echoput, Hoog Soeren) en tips van chef Luc Kusters (Bolenius, Amsterdam) hoe je een gerecht bitter maakt.
Dutch Cuisine
Verder bevat het magazine een artikel over de beweging Dutch Cuisine. Steeds meer koks sluiten zich aan en zetten de Nederlandse keuken op de internationale kaart.
Portret Alain Alders met recepten
Daarnaast heb ik de rubriek Culi at Home voor mijn rekening genomen. Dit keer staat chef-kok en SVH Meesterkok Alain Alders van landgoed Duin- en Kruidberg daarin centraal. Naast een persoonlijk getint interview bevat dit artikel drie herfstrecepten van zijn hand. Alders’ motto is schilderen met smaken.