Als freelance redacteur schrijf ik regelmatig voor verschillende foodvakbladen van Alea Publishers artikelen en advertorials.
Het gaat om publicaties voor ambachtelijke slagers, visverkopers, ijsbereiders en banketbakkers. Naast interviews en reportages bij winkels, ben ik bedreven in het schrijven van productverhalen of advertorials over keukenapparatuur of machines op de werkvloer van dit soort bedrijven. Ook tipverhalen die ondernemers helpen om slimmer hun bedrijf te runnen, zijn ‘koren’ op mijn schrijversmolen.
Goed verteerbare tekst
Als freelance redacteur in de foodbranche voor Alea Publishers ben ik benieuwd naar welk verhaal ondernemers en mkb-bedrijven te vertellen hebben. De uitdaging: er een goed verteerbare tekst van ‘bakken’. Doordat ik de taal spreek van deze doelgroep en bekend ben met de vaktaal en productieprocessen, gaat het schrijven van foodverhalen mij goed af.
Enkele voorbeelden van artikelen zijn:
46-47_VLEES03_ondernemen_socialmedia
18_19_VIS04_noordzeevis [Read-Only]
38_39_ondernemen_ijskaarttips [Read-Only]
35-37 The Good Companion [Read-Only]