Artikelen voorjaarsnummer ExtraLekker

Voor het kwartaalmagazine ExtraLekker heb ik vijf artikelen geschreven. Daarin gaat het over de verhalen achter de restaurants in de Lekker500-gids. Op 21 maart 2017 is dit kwartaalmagazine verschenen.

portfolio roux communicatie artikelen extra lekker10

Interview met Oostwegels

Een van de artikelen is een interview met de Limburgse kasteelgastronomen Camille Oostwegel senior en zijn zoon Camille Oostwegel junior. In de rubriek ‘Na sluitingstijd met…’ spreken ze over hun drijfveren. Hun passie voor historie en de Limburgse regio komen aan bod. Net als de gastronomie in hun monumentale restaurants en hotels.
Het was bijzonder om vader en zoon te spreken op Chateau Sint Gerlach in Valkenburg aan de Geul. Onlangs is hier een nieuwe koffieformule geopend: Burgemeester Quick Coffee and more. Verder is een congrespaviljoen gerealiseerd.

Koks over keukenfuncties

Het verdwijnen van klassieke keukenfuncties, is een ander artikel in deze uitgave van ExtraLekker. Daarin komt SVH Meesterkok Rogér Rassin van La Rive in het Amstelhotel aan het woord over grote brigades. Nicky Quarz van restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg vertelt over zijn kleine keukenteam. Hidde den Brabander van Dreams of Magnolia geeft zijn visie op het verdwijnen van de horecapatissier.

roux communicatie portfolio artikelen extralekker
Foto: Kalfsvlees.nl

Artikelen over umami en kalfsvlees

Het is een smaak waar je ‘U’ tegen zegt: umami. Over deze vijfde smaak sprak ik met culinair adviseur Guus Vredenburg van Foodthings. Hij heeft zich in Japan verdiept in umami. Verder geeft hij workshops over deze verborgen smaak. Lees:  p24-26 warenkennis umami

Een ander productverhaal in deze ExtraLekker gaat over kalfsvlees. Alle ins en outs worden verteld door Patricia van Krieken van Stichting Promotie Kalfsvlees.

Theesommeliers

roux communicatie portfolio artikelen extralekker voorjaarsnummer
Foto: Tealifestyle

Een artikel gaat over de opkomst van theesommeliers. Wat is het, waarom zijn ze er en hoe kun je thee met eten combineren? Dat zijn vragen die ik onder meer voorleg aan theesommelier Karlijn Dapper van TeaLifestyle Verder geeft de Marokkaanse chef-kok Jalil Bekkour van Mauresque in Amsterdam zijn visie. In zijn restaurant serveert hij louter thee bij gerechten in plaats van wijn.

p114-120 na sluitingstijd met Chateau Neercanne

p108-111 theesommeliers

p66-69 Warenkennis kalfsvlees

p87-89 rangen en standen