De inspiratieboeken Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee (2023) en Wat maak je me nu?! (2019) zijn twee boeken van de schrijvershand van horecajournalist Bianca Roemaat (Roux Communicatie). Beide boeken zijn bedoeld om horeca-ondernemers met een andere blik naar de menukaart te laten kijken. Kijk eens naar HOE en WAAR je gerechten op de kaart zet. Verdien zo meer aan je kaart en bied je gasten een betere beleving.
Samen met horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies) heeft Bianca het boek Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee uitgebracht in de zomer van 2023. Uitgangspunt hierbij is: zet je menukaart in als verkoop-, marketing- en communicatiemiddel.
Onder het motto ‘Boost je menukaart!’ geven de auteurs voor elke kaart een idee. Met direct toepasbare tips, inspiratie, checklisten en concrete ideeën voor acties, teksten en verschillende kaarten. De horecapraktijk, ervaringen en reacties tijdens workshops Boost je menukaart!, menukaartadviezen en lezingen zijn daarbij de voedingsbronnen voor Bianca en Petra geweest.
Na het lezen van dit boek kijk je gegarandeerd met een andere, frisse blik naar je kaart.
In de slideshow een preview van het boek.
ISBN nummer 978-90-823031-7-9
Prijs €14.95 (inclusief btw, exclusief verzendkosten).
120 pagina’s, in fullcolour.
Verschijningsdatum: augustus 2023.
Bestel dit boek hier via de webshop van Stoere Ideeën.
Ben je benieuwd waar het boek Boost je menukaart! overgaat? Bekijk dan onderstaande video:
Over Wat maak je me nu?!
Dit boek van Bianca is een warm pleidooi voor de menukaart als communicatiemiddel. Informatief voor horecaondernemers en lekker leesvoer voor wie van uit eten gaan en taal houdt. Op 25 juni 2019 heeft SVH Meesterkok Angélique Schmeinck het eerste boek ontvangen uit handen van de auteur tijdens een feestlunch in de Culinaire Galerie. Hiermee werd tevens het 25-jarig journalistenjubileum van Bianca gevierd.
“Dit boek is hilarisch en inspirerend! Klare taal op de menukaart. Een aanrader voor elke horeca ondernemer en foodie”
Angélique Schmeinck over Wat maak je me nu?!
Inspiratieboek over de menukaart
Uit eten gaan is een feest en het bestuderen van de menukaart nog het meest. Het watertanden en kiezen kan beginnen. De menukaart moet daarom vooral klare taal bevatten en lekker leesvoer zijn.
Hoe verleid je als chef-kok of horecaondernemer je gast culinair met smaakmakende teksten? Dit inspiratieboek laat zien hoe je de menukaart als ultiem communicatiemiddel tussen gast en gastheer/vrouw inzet. Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen wandelen we door de menukaart.
Voor liefhebbers van uit eten gaan én taal is dit boek een kijkje in de culinaire (schrijf)keuken van horecajournalist Bianca Roemaat.
Meer recensies en reacties lees je hier.
Het boek is gebonden en bevat een hard cover. Hier zie je een impressie van het boek.
Zo bestel je het boek Wat maak je me nu?!
Het boek Wat maak je me nu?! is te bestellen bij Roux Communicatie voor €16,50 inclusief btw en exclusief verzendkosten (brievenbuspakje). Stuur een mail naar info@rouxcommunicatie.nl met daarin je adresgegevens. Je ontvangt een factuur en krijgt na betaling het boek thuisgestuurd.
Of bestel dit boek online via de webshop van Stoere Ideeën.
Bestel je beide menukaartboeken tegelijk, dan betaal je €30 inclusief btw en exclusief verzendkosten. Bekijk en bestel dit aanbod via de webshop van Stoere Ideeën.
Boeklancering: een ware eetbelevenis
De boekenlancering op 25 juni 2019 in Velp was een ware (eet)belevenis. De SVH Meesterkok maakte als grande finale een dessertschilderij. Wat er verder nog ter tafel kwam: een luchtige lezing van foodservice watcher Ubel Zuiderveld, smaakmakende gerechten uit de keuken van Angélique Schmeinck en mooie woorden van uitgever Maarten Beernink van Het Boekenschap voor de debuterende schrijver. Hij betitelde de auteur als de ‘Koningin van de menukaarten.’
Bekijk hier de aftermovie, gemaakt door Jan Willem Schouten van JAWS Media in Zutphen: