Verschillende media hebben aandacht besteed aan het boek Wat maak je me nu?! van horecajournalist Bianca Roemaat van Roux Communicatie. Naast diverse artikelen in de pers, kwam het boek over de menukaart als communicatiemiddel aan bod in radio-programma’s, artikelen in dagbladen en op diverse horecaplatforms. Verder mocht het boek lovende recensies ontvangen. Onder meer van auteur en taalvirtuoos Wim Daniëls.
Artikelen in vakmedia
Het vakblad Misset Horeca waar Bianca 14 jaar als horecajournalist werkte, vermeldde haar eerste boek Wat maak je me nu?! Verder publiceerden horecaplatforms als Horeca Netwerk, Food clicks en Horecatrends, Lukkezen Horeca Productnieuws, FeedMe.blog en Gastropedia een bericht. In de printuitgave van Food Inspiration Magazine van maart 2020, is een artikel over de perfecte menukaart door Maaike de Reuver komt Bianca als menukaartdeskundige aan het woord.
In de landelijke pers
Ook de landelijke pers heeft volop aandacht aan het verschijnen van het boek besteed. Zo stond er op 10 mei 2019 een paginagroot artikel in De Gelderlander en in het Algemeen Dagblad van de hand van culinair journalist Ellen Willems.
Interviews op de radio
Maar liefst drie keer was er op de radio letterlijk airplay voor Wat maak je me nu?!. Zo was Bianca op 10 mei 2019 te beluisteren tijdens een radio-interview met Jan Joost van Gangelen bij Veronica Inside. Op 15 juni 2019 sprak Frits Spits op Radio 1 in het programma De Taalstaat met de auteur van Wat maak je me nu?! in de Hilversumse studio. Bij Omroep Gelderland was Bianca op 18 juni 2019 een uur lang te gast in de studio bij presentator Irene ten Voorde tijdens het programma Op de koffie met…
Over de boekpresentatie
De officiële boekpresentatie en de overhandiging van het eerste exemplaar aan SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, werd ook goed opgepakt in de pers. Zo maakten Entree Magazine en Anne-Wies van Oosten op haar food- en winesite Anne-Wies.nl er melding van. Foodblogger Rick Harderwijk van FeedMe.blog schreef een vermakelijk verslag op zijn platform voor foodies.
Videograaf Jan Willem Schouten van JAWS Media Productions in Zutphen maakte een korte impressie in beeld van de lancering van het boek bij de Culinaire Galerie in Velp.
Recensies van taalkundigen
Ook van taalkundigen kreeg het boek aandacht. In het vakblad voor taalliefhebbers en journalisten, Onze Taal, heeft ook een mooie recensie gestaan over het boek. Daarnaast heeft taalvirtuoos en auteur Wim Daniëls op zijn Facebookpagina een warme aanbeveling geschreven:
‘Een leuk en handig boek voor wie menukaarten moet samenstellen.’
Wil je Wat maak je me nu?! voor €16,50 inclusief btw en exclusief verzendkosten bestellen? Ga naar de webshop van Stoere Ideeën.