Wat maak je me nu?! is het eerste boek van horecajournalist Bianca Roemaat (Roux Communicatie). Het is een warm pleidooi voor de menukaart als communicatiemiddel. Informatief voor horecaondernemers en lekker leesvoer voor wie van uit eten gaan en taal houdt. Op 25 juni 2019 heeft SVH Meesterkok Angélique Schmeinck het eerste boek ontvangen uit handen van de auteur tijdens een feestlunch in de Culinaire Galerie.
“Dit boek is hilarisch en inspirerend! Klare taal op de menukaart. Een aanrader voor elke horeca ondernemer en foodie”
Angélique Schmeinck over Wat maak je me nu?!
Inspiratieboek over de menukaart
Uit eten gaan is een feest en het bestuderen van de menukaart nog het meest. Het watertanden en kiezen kan beginnen. De menukaart moet daarom vooral klare taal bevatten en lekker leesvoer zijn.
Hoe verleid je als chef-kok of horecaondernemer je gast culinair met smaakmakende teksten? Dit inspiratieboek laat zien hoe je de menukaart als ultiem communicatiemiddel tussen gast en gastheer/vrouw inzet. Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen wandelen we door de menukaart.
Voor liefhebbers van uit eten gaan én taal is dit boek een kijkje in de culinaire (schrijf)keuken van horecajournalist Bianca Roemaat.
Meer recensies en reacties lees je hier.
Het boek is gebonden en bevat een hard cover. Hier zie je een impressie van het boek.
Zo bestel je het boek Wat maak je me nu?!
Het boek Wat maak je me nu?! is te bestellen bij Roux Communicatie voor €16,50 inclusief BTW en verzendkosten. Vul onderstaand contactformulier in of stuur een mail naar info@rouxcommunicatie.nl met daarin je adresgegevens. Je ontvangt een factuur en krijgt na betaling het boek thuisgestuurd.
Boeklancering: een ware eetbelevenis
De boekenlancering op 25 juni 2019 in Velp was een ware (eet)belevenis. De SVH Meesterkok maakte als grande finale een dessertschilderij. Wat er verder nog ter tafel kwam: een luchtige lezing van foodservice watcher Ubel Zuiderveld, smaakmakende gerechten uit de keuken van Angélique Schmeinck en mooie woorden van uitgever Maarten Beernink van Het Boekenschap voor de debuterende schrijver. Hij betitelde de auteur als de ‘Koningin van de menukaarten.’
Bekijk hier de aftermovie, gemaakt door Jan Willem Schouten van JAWS Media in Zutphen: