Speciaal voor de vakbladen Vleesmagazine en Bakkerswereld, heb ik regelmatig de rubriek ‘Het recept’ verzorgd. Daarin deelt een bakker, patissier of slager zijn recept met vakbroeders. Meestal betreft het een seizoensproduct of specialiteit van het huis.
Naast de organisatie van de foto/videoshoot voor deze rubriek, bewerk ik de recepten die de bakker of slager aanlevert en schrijf artikelen over het verhaal achter het ontstaan van het recept. Verder noteer ik bereidingstips voor klanten van de bakker of slager.
Aardappelbrood
Bij Bakkerswereld gaat het om bereidingswijzen van speciale broden zoals aardappelbrood of een bakker met eigen speltvelden. Bij de patisserie kan het een gebakje zijn met een actuele aanleiding zoals sloopkogels geïnspireerd op darter Michael van Gerwen. Maar ook ambachtelijk banketbakkersijs of chocolade uit de 3D foodprinter van SVH Meester patissier Hidde de Brabander.
Tekst bij recept
Voor het vakblad voor de totale vlees- en slagersector Vleesmagazine begeleid ik de slager bij de fotosessie. Samen met de fotograaf doe ik de foodstyling van de foto’s en zorg ik ervoor dat de vleesproducten smakelijk op de foto komen. Daarnaast schrijf ik een begeleidende tekst bij het recept met bereidingstip voor de klant op basis van een interview met de slager. Deze rubriek verschijnt in elk nummer van Vleesmagazine. In 2018 en 2019 werkten slagers Hans de Goeij uit Vianen en Nathan Burggraaf uit Culemborg mee. In 2020 waren Herman ter Weele en Hans de Goeij de slagers die de recepten leverden.