Als redactiecoördinator begeleid ik het productieproces van verschillende soorten magazines: van vaktijdschrift tot jubileummagazine maar ook bedrijfsuitgaven.
Doordat ik een echte ‘regeltante’ ben en goed georganiseerd ben, gaat het stroomlijnen van een productieproces zoals het maken van een magazine, mij goed af. Mijn kennis en ervaring als vakvolwassen journalist en bladenmaker komt me daarbij van pas.
Productie & redactie van Gouden Karper jubileummagazine
Zo heb ik in 2021 voor het horecabedrijf De Gouden Karper in Hummelo een jubileummagazine gemaakt. De redactionele coördinatie (planning, bedenken concept, contacten met drukker en adverteerders) en het (her)schrijven van alle artikelen en content, was in mijn handen.
Eindresultaat: een prachtig jubileummagazine dat uitgedeeld is aan de gasten tijdens de feestelijke viering van het jubileum en de ontvangst van het predikaat hofleverancier in oktober 2022.
Redactiecoördinator bij IJs!
Sinds 2022 ben ik freelance redactiecoördinator en eindredacteur voor het vakblad IJs! van Alea Publishers dat vier keer per jaar verschijnt. Naast het redigeren van de artikelen, zorg ik voor het briefen van de freelance schrijvers en begeleid ik als eindredacteur het proces van het maken het magazine. Ik denk verder mee over artikelen, de planning en onderhoud nauw contact met de sales en traffic-afdeling.
In 2022 was ik ook als eindredacteur betrokken bij de special Slimmer werken in food van Alea Publishers. In deze uitgave stonden tips ten aanzien van efficiënter ondernemen op de werkvloer van foodwinkels.
Van 2020 tot en met 2022 was ik ad interim redactiecoördinator voor het vakblad Vismagazine van Alea Publishers.