Voor vishandel VD119 heb ik pr-werkzaamheden verzorgd. Het betrof advies over het communicatiebeleid. Het doel was de promotie van kaviaar voor de Nederlandse markt. Het gaat om gekweekte kaviaar uit België van Royal Belgian Caviar.
PR-werkzaamheden
De pr-werkzaamheden bestonden onder meer uit het versturen en maken van het persbericht. Verder heb ik adviezen verstrekt over de inzet van communicatiemiddelen. Het persbericht is in april 2017 verstuurd door Roux Communicatie. Verschillende vak- en culinaire media hebben het ontvangen.
Het Persbericht Royal Belgian Caviar zet verse kaviaar op de gastronomische kaart van Nederland is onder meer geplaatst op de site van De Restaurantkrant:
http://www.derestaurantkrant.nl/kwaliteit-en-verfijnde-smaak-van-kweekkaviaar-verrast-topchefs
Enthousiaste topkoks
Vishandel VD119 is de exclusieve distributeur van deze kaviaar in Nederland. Zij leveren verse vis aan viswinkels en horecabedrijven. Het gaat om kaviaar van Royal Belgian Caviar. Deze ligt inmiddels bij een aantal visspeciaalzaken in Nederland. Een aantal topkoks hebben al kennis gemaakt met deze steureitjes. Ze zijn enthousiast. Het streven van VD119 is om meer naamsbekendheid te krijgen bij tophorecabedrijven voor de kaviaar.
Kaviaar met lange houdbaarheid
Royal Belgian Caviar brengt de kweekkaviaar sinds 2002 als eerste Belgische producent op de markt. De kweker beheert de hele kweekcyclus. Dit is inclusief de samenstelling en productie van het visvoer. Op deze manier heeft de ‘kaviaarboer’ de hele keten onder controle. Dit geldt van bevruchting van het eitje tot de oogst van de kaviaar.
Bijzonder aan deze kaviaar is de langere houdbaarheid van de eitjes. Deze is twee keer zo lang: zo’n tien maanden na de verpakkingsdatum.
In België werken al een aantal vooraanstaande (sterren)chefs met de Belgische kweekkaviaar. Zoals Gert de Mangeleer van Hertog Jan in Brugge.