Om chefs in Nederland vakkennis en inspiratie te geven, heb ik een kalfsvleesspecial geschreven. Deze is in december 2017 online gepubliceerd door het horecavakblad De Restaurantkrant van PS Uitgeverij.
Deze special bevat verschillende interviews met chefs zoals Jan Smink over biest (de eerste melk van pasgeboren kalfjes). Daarnaast vertelt boer Jacob Beeker hoe hij stierkalfjes van de destructor redt en hoe chefs dit vlees op de kaart zetten.
Poster
Allerlei wetenswaardigheden over het jonge vlees van het kalf komen verder aan bod. En er is een poster opgenomen met de technische delen van dit vlees in samenwerking met de Stichting Kalfsvlees en VanDrie Group.
Glazen Kalf
Drie chefs die de wedstrijd om het Glazen Kalf hebben gewonnen, vertellen hoe ze dat hebben aangepakt en wat de prijs hen heeft opgeleverd. Verder geven ze tips hoe je goed voorbereid deze kookcompetitie ingaat.
Kalfsvleesspecial is digitaal
De Kalfsvleesspecial was een extra, digitale uitgave van de tweemaandelijks verschijnende Restaurantkrant en is vooral bedoeld voor alle chefs in de horeca en foodservice.
In de pdf is de uitgave te bekijken: