Voor Frituurwereld, het verenigingsblad van de ProFri (Professionele Frituurders), heb ik in twee uitgaven in 2018 verschillende redactionele bijdragen verzorgd. Het gaat om een achtergrondartikel en twee reportages bij cafetaria’s.
Energieneutrale bakwand
Voor de uitgave van Frituurwereld in de zomer 2018 verdiepte ik mij in de vraag hoe cafetariahouders zich kunnen voorbereiden op het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen. Welke alternatieve energiebronnen zijn er en is er een energieneutrale bakwand op komst?
Groeistuipen
Voor dezelfde uitgave sprak ik eveneens met de uitbaters van snackbar en catering De Toren in Castricum. Zij hebben last van groeistuipen: ze willen hun zaak uitbreiden maar breken hun hoofd erover hoe ze dat moeten aanpakken. Hun snackkeuken is te klein geworden om alle cateringactiviteiten en de vraag naar ambachtelijk bereide snacks aan te kunnen.
Eierbal als klantmagneet
Wie eierballen zegt, denkt meteen aan Groningen. In deze provincie en in de gelijknamige stad is het gekookte ei in ragout en met een laagje paneermeel, de lokale specialiteit. Bij cafetaria De Paardeschuur in Groningen hebben ze verschillende varianten. Zelfs met witlof en Spaanse peper.
In Frituurwereld nummer 10 van winter 2018/2019 vertelt eigenaresse Pamela ten Hoope over haar bedrijf en hoe ze het met hulp van haar medewerkers kon voortzetten na het onverwachte overlijden van haar man. Inmiddels is deze cafetaria gesloten.
Het magazine Frituurwereld verscheen elk kwartaal en is nu alleen nog een online platform.