Voor het culinaire kwartaalmagazine Extra Lekker#10 heb ik twee bijdragen geleverd. Een over koffie en de andere over groentekok Niven Kunz.
Italiaanse koffiecultuur
De eerste bijdrage is een artikel over de inns en outs van Italiaanse koffie.Wat is dat nu precies? En waaruit bestaat de Italiaanse koffiecultuur? Koffiedeskundige Joost Leopold van De Koffieschoollegt het uit. Hij geeft eveneens tips hoe je thuis koffie zet. Daarnaast bevat de bijdrage een recept voor een zomerse koffiedrank voor thuisbarista’s.
De pdf van dit artikel p122-125 Italiaanse koffie
Groente
Daarnaast bevat Extra Lekker#10 een bijdrage van mijn hand over groentekok Niven Kunz van restaurant NIVEN in Rijswijk. Het gaat om een interview waarin hij vertelt over zijn nieuwe boek Groente. Dit boek is in mei 2017 verschenen.
Zo’n tien jaar geleden begon Kunz zich te profileren als groentekok van Nederland. Inmiddels heeft hij meerdere kookboeken hierover geschreven. Ook trekt hij het land in om kookfans te leren hoe ze bijvoorbeeld een parfait van wortel maken.
Kunz vertelt over zijn missie. Hij hoopt dat consumenten zijn naam straks in een adem noemen met groenten. Bovendien wil hij met zijn boek laten zien hoe je simpel met groenten lekkere gerechten bereidt.
De pdf van dit artikel: p12-19 Culi at Home Niven
Het blad Extra Lekker#10 is op 6 juni 2017 verschenen bij Pijper Media. Het is een uitgave van de makers van de restaurantgids Lekker500.