Volg een workshop Boost je menukaart!

Leer hoe je producten nog slimmer op je menukaart zet. Volg de workshop Boost je menukaart! Deze training van 2,5 uur op locatie, verzorg ik samen met Petra Venekamp van ConcreetAdvies. Om het praktisch en interactief te houden, bieden we deze training kleine groepen van 10 tot 16 personen aan.

Petra Venekamp en Bianca Roemaat het team dat de workshop Boost je menukaart! geeft
Petra Venekamp (ConcreetAdvies) en Bianca Roemaat (Roux Communicatie).

Tijdens de training  geef ik (Bianca Roemaat, Roux Communicatie) tips hoe je de menukaart als communicatiemiddel naar je gast inzet door middel van tekst en beeld. Dat doe ik op basis van mijn achtergrond als horecajournalist en tekstschrijver en mijn ervaringen als (kritische) restaurantgast.

Petra Venekamp gaat in op de bedrijfseconomische kant van de menukaart. Ze put daarbij uit haar jarenlange ervaring bij het samenstellen van menukaarten als food & beveragemanager. Daarnaast is zij bedreven in het adviseren van horeca ondernemers.

Reacties van deelnemers:

  • ‘Veel inspirerende ideeën gekregen ook voor het ‘opleuken’ van de menukaart. Kon er direct mee aan de slag’
  • ‘Ben me nu bewust van ‘fouten’ die normaal niet eens opvallen’.
  • Ik kijk nu heel anders naar de menukaart.

Dit ontdek je tijdens de workshop of lezing Boost je menukaart! Blog van Roux Communicatie menukaartdeskundige

Onderwerpen in de interactieve workshop:

  • De prijspsychologie
  • De strategie met betrekking tot de indeling, vormgeving en opmaak
  • Het effect van kleuren
  • De beschrijving van de gerechten
  • Uitleg over menu engineering en hoe dit toe te passen
  • Hoe trek je dit door naar jouw wijn-, koffie- of theekaart?
  • Het aanpassen van jouw verkoopstrategie
  • Het effect van een menukaartscan
  • De top 10 van onduidelijke vaktermen die je niet op de kaart moet zetten
  • Het bekijken van een aantal menukaarten om zo zelf direct aan de slag te gaan

Op locatie, bij jou in het bedrijf

Deze workshop Boost je menukaart! verzorgen we voor groepen of bedrijven op locatie. Het minimale aantal deelnemers is 10 personen. Eventueel kunnen we de training nog meer op maat maken en jouw menukaarten als uitgangspunt te nemen.

Workshop Boost je menukaart door Roux Communicatie en ConcreetAdvies

Inmiddels hebben we in 2019 voor een aantal verenigingen zoals Euro Toques en horecagroothandels de workshops incompany gegeven. In 2020 hebben we in het voorjaar een workshop gegeven. Voor softwareleverancier voor de horeca, Horeko gaven we in juni 2020 een webinar van 30 minuten met 8 tips en voorbeelden voor een betere menukaart. In 2023 hebben voor een team van een horecabedrijf met meerdere locaties in vakantieparken en ook voor een zorginstelling een incompany-training verzorgd.

Lees de boost je menukaart flyer voor meer informatie of mail naar info@rouxcommunicatie.nl 

Meer advies, lezingen en boeken

  • Ik verzorg eveneens menukaartadvies. Vanaf 95 euro (exclusief btw) krijg je op maat een advies voor je kaart ten aanzien van tekst, vormgeving, (vak)taal en logica. Wil je weten op welke punten ik jouw kaart check? Vraag dan gratis mijn checklist met 25 verbeterpunten aan via info@rouxcommunicatie.nl.
  • Heb je een spreker nodig voor jouw bijeenkomst voor horecaprofessionals of liefhebbers van uit eten gaan? Voor een lezing over de menukaart en mijn belevenissen als horecajournalist ben ik altijd te porren!
  • Meer inspiratie en tips in mijn boeken Wat maak je me nu?! (€16,50 inclusief btw) en het boek Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee (€14,95, inclusief btw) welke ik samen met Petra Venekamp heb geschreven. Te bestellen via de webshop van Stoere Ideeën.

blogs uit de schrijfkeuken van Roux Communicatie en boeken die Bianca Roemaat heeft geschreven.