Voor een culinair adviesbureau, Food Things! in Almere, heb ik persartikelen gemaakt over de lancering van de eerste masterclass over umami. Op maandag 31 oktober 2016 vond de eerste workshop plaats in Baarn. Op deze wijze heb ik de pr na afloop van deze masterclass verzorgd.
Naar aanleiding van de workshop die ik zelf ook bijwoonde op 31 oktober 2016, zorgde ik voor een persbericht. Dat is verstuurd naar vakmedia in de horeca, food en tuinbouwsector. Het leidde tot een aantal publicaties. Naast het samenstellen van een medialijst op maat heb ik de persberichten verstuurd namens mijn klant.
Masterclass over umami
Het was de eerste keer dat eigenaar Guus Vredenburg van Food Things! uitleg gaf over de vijfde smaak, umami in een masterclass. Naast de theorie kwam ook de praktijk aan bod. De deelnemers proefden verschillende producten en leerden zo deze smaak te ontdekken. De reacties van de aanwezigen uit food, retail en horeca waren enthousiast. Ze gaven aan veel inspiratie te hebben opgedaan en met de leerstof aan de gang te gaan in hun bedrijf.
Artikelen voor de nieuwsbrief
Verder heb ik op basis van de masterclass en in overleg met de klant vier berichten geschreven voor de nieuwsbrief van Food Things! in Almere. Die behandelden vier verschillende items uit de masterclass. Op deze wijze werden relaties geïnformeerd over de nieuwe masterclass.