Prikkel jouw gasten met een aantrekkelijke kaart

De menukaart is meer dan een gortdroge opsomming van gerechten en dranken. Met smaakmakende teksten en een aantrekkelijke vormgeving, prikkel je je gasten. Vanuit mijn achtergrond als horecajournalist, help ik ondernemers in de horeca met menukaartadvies, bij het schrijven van teksten en het opstellen van hun kaart.

voor menukaartadvies kun je terecht bij menukaartexpert Bianca Roemaat van Roux Communicatie

Verdien meer met je menukaart

Mijn motto daarbij is: zet je menukaart optimaal in als communicatiemiddel, marketingtool en verkoopinstrument. Kijk niet alleen naar WAT je op de kaart zetten maar ook naar HOE en WAAR je menukaartitems neerzet. Zo kun je de kaart optimaliseren. 

Maak de teksten op je menukaart aantrekkelijk. Zoals een kok smaak aan zijn gerechten toevoegt, breng ik de teksten van menukaarten ‘op smaak’.  Daarbij let ik ook op vormgeving,  indeling, het gebruik van vaktaal, gastenlogica, storytelling en pricing.

Op deze manier bevorder je de communicatie met je gast en bied je een meer gastvrije beleving. Bovendien verdien je meer met je kaart.

Voeg smaak toe

Hoe ik ondernemers help:

  • Menukaartcheck

    Nakijken van je kaart op spelfouten, onjuist of onduidelijk gebruik van vaktaal op basis van gastenlogica. Verder geef ik je suggesties ter verbetering.

  • Menukaartscan

    Aan de hand van een checklist van 25 punten ‘scan’ ik je kaart en krijg je advies ten aanzien van verbeterpunten. Deze service bied ik aan in samen met horeca-adviseur Peta Venekamp van ConcreetAdvies. We werken samen onder de noemer Boost je omzet!

  • Advies en sparren over jouw kaart

    De hierboven beschreven menukaartscan met daarnaast een toelichting op de menukaarttips voor jouw kaart in een online-gesprek van 45 minuten.

blogs uit de schrijfkeuken van Roux Communicatie en boeken die Bianca Roemaat heeft geschreven.
  • Menukaartadvies op maat

    Het aanpassen van de menukaartomschrijvingen en uitvoeren van de suggesties uit de menukaartscan of menukaartcheck. 

  • Workshops & lezingen

    Op aanvraag geef ik lezingen (van 30 minuten) en workshops
    (van 2,5 uur) Boost je menukaart op locatie over het optimaliseren van je menukaart. Deze trainingen en presentaties verzorg ik samen met horeca-expert Petra Venekamp van ConcreetAdvies.

  • Menukaartboeken

    Mijn kennis en tips deel ik in twee boeken.  Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee. (2023, ism Petra Venekamp).  En Wat maak je me nu?! (2019) In beide ontdek je hoe je menukaart optimaal inzet.

  • Bestel mijn boeken via de webshop van Stoere Ideeën. Als combideal betaal je 30 euro (inculsief btw en verzendkosten).

Opdrachtgevers

Voor verschillende individuele ondernemers in de horeca, foodservice, catering en fastservice, voor ondernemersverenigingen en horecagroothandels heb ik menukaartadvies, menukaartteksten en trainingen Boost je menukaart! mogen verzorgen.

Kun je hulp gebruiken bij het schrijven van verkoopbevorderende teksten voor je menukaart of wil een advies ten aanzien van het opstellen van je kaart?
Neem dan contact met mij op via onderstaande knop.

menukaartadvies en lezing

"Zet je menukaart optimaal in als communicatiemiddel"

Klanten testimonials

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.