Voor het Food Inspiration Trendreport 2017 dat medio december 2016 is verschenen, heb ik de eindredactie verzorgd. Daarnaast heb ik het hoofdstuk over culi-crossovers geschreven. Het Trendreport verschijnt tweejaarlijks en vermeldt de foodtrends van dit moment die er toe doen.
Eindredactie
Wat betreft de eindredactie, heb ik de teksten van de redacteuren gecheckt op taal- en schrijffouten. Verder heb ik vanuit mijn expertise als food- en horecajournalist feedback gegeven op de structuur en inhoud van de tekst. Daar waar nodig heb ik suggesties gedaan voor het herschrijven van de teksten.
Vlotte tekst
Naast het redigeren, heb ik zelf de tekst geschreven van een van de hoofdstukken over culi-crossovers. Dit zijn de mengvormen tussen horeca, food en retail die flink in opmars zijn. Verschillende voorbeelden van interessante concepten op dit gebied, heb ik beschreven. Daarvoor heb ik meerdere bronnen geraadpleegd die de redactie had geselecteerd. De tekst is op vlotte wijze geschreven, in de stijl van Food Inspiration Magazine.
Over het trendreport
Het rapport is bedoeld voor marketeers, directieleden, managers, conceptontwikkelaars, onderwijsinstellingen, foodserviceprofessionals en consultants die de foodservicebranche werken. Het Trendreport is een uitgave van de makers van Food Inspiration en bevat trends, duiding van toonaangevende concepten, de ontwikkelingen per foodservicekanaal en must see concepten. Daarnaast gaat het trendreport in op marktgegevens en statistieken van Foodstep, Datlinq, CBS en CPB.
Het Trendreport is te bestellen via de website.