De Lekker 500, de gids met de beste 500 restaurants van Nederland, bevat eveneens het magazine ExtraLekker#8. Daarin staan twee culinaire artikelen en een interview van mijn pen.
Wat je weten wilt over wild
Het eerste culinaire artikel in Lekker500 gaat over wild. Chef-kok en SVH Meesterkok Martin Bruggeman van Hof van Herstal in Echt vertelt daarin alles wat je weten wilt over wild. Hij legt uit wat wild is en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan in je keuken. Verder een recept voor een mooie, fruitige wildsaus.
Messcherp!
De tweede bijdrage betreft een informatief artikel waarin alle keukenmessen die niet mogen ontbreken in jouw kookruimte worden belicht. Een messcherp overzicht met tips hoe je goed snijwerk verricht.
Lars van Galen over zijn drive
In de rubriek Na sluitingstijd met…..een interview met SVH Meesterkok Lars van Galen van ’t Lansink in Hengelo (Overijssel) over zijn drive. De talentvolle chef en eigenaar timmert behoorlijk aan de culinaire weg de laatste jaren. Hij won niet alleen vele kookwedstrijden maar werd bekroond door culinaire gidsen. In deze editie van Lekker500 in 2016 bestormt hij de top 100 en komt op plek 65 binnen. ”Je bent nooit klaar.”