Blogs uit mijn schrijfkeuken

Wie schrijft, die blijft. Als storyteller, tekstschrijver en journalist blog ik regelmatig over wat er in mijn schrijfkeuken ter tafel komt. Denk aan: schrijftips, reisbelevenissen met een link naar food, uit eten gaan en horeca. Last but not least deel ik tips voor het schrijven van glasheldere menukaartteksten die de verkoop en de communicatie bevorderen.

Als je uit eten gaat, is het fijn dat je een verzorgd opgemaakt bordje voorgezet krijgt. Sommige chefs maken het te bont. Hoe het eruit ziet, is steeds belangrijker. Food moet instagrammable zijn. Dat ‘plaatjes koken’ leidt tot ongemakkelijke situaties

Wat moet er nu weer op de kaart? Voor restaurateurs is het samenstellen van een nieuwe wijn-, koffie- of menukaart, een klus die een aantal keren per jaar terugkomt. Velen trekken hun oude kaart uit de kast. Ze passen hier

Dagelijks krijgen we heel wat teksten voorgeschoteld. Om ervoor te zorgen dat jouw boodschap aankomt, pleit ik altijd voor vlot geschreven teksten. Ze moeten goed en licht verteerbaar zijn. Net zoals smakelijke maaltijden. Dus weg met de woordenbrij: houd het

Voor foodies is een trip naar de Baltische staten een aanrader. Op het eerste oog hebben Estland, Letland en Litouwen een eenvoudige en ambachtelijke kookcultuur. De Baltische keuken bevat sporen van de Nordic Cuisine, is gevoed door tradities van buurlanden

Boeken en e-books

Menukaarten, storytelling en schrijftips

 

Naast blogs over wat er in mijn schrijfkeuken ter tafel komt, deel ik graag mijn kennis. Dat doe ik door middel van het schrijven van boeken en e-books.

Zo heb ik inmiddels 2 boeken geschreven over de menukaart als communicatiemiddel: Wat maak je me nu?! (2019) en Boost je menukaart! Voor elke kaart een idee (in 2023, samen met Petra Venekamp, ConcreetAdvies).

Voor wie aan de slag wil met storytelling in zijn of haar onderneming, heb ik het (gratis te downloaden) e-book Schrijftips voor smaakmakende storytelling samengesteld. Met voorbeelden uit de praktijk en direct toepasbare tips.

Het e-book Boost je inhaakkalender 2025 is bedoeld voor ondernemers en bedrijven in de horeca- en foodbranche die inspiratie kunnen gebruiken voor het bedenken van content voor sociale media  en voor salesacties.

Al deze publicaties zijn te bestellen via de webshop van Stoere Ideeën. 

blogs uit de schrijfkeuken van Roux Communicatie en boeken die Bianca Roemaat heeft geschreven.