Voor foodvakbladen als Vlees+ en Vismagazine schrijf ik regelmatig bedrijfsreportages. Daarbij interview ik de ondernemers over hun winkel en beschrijf ik de zaak. Een fotograaf brengt de slagerij of visspeciaalzaak in beeld.
Naast het ondernemerschap komen thema’s zoals inkoop, productpresentatie, inrichting, klantenwerving of vakkennis aan bod. Bij deze reportages probeer ik de lezer door middel van treffende beschrijvingen mee te nemen door de slagers- of viszaak.
Kennis van foodproducten
Mijn vlotte schrijfstijl en vakkennis van foodproducten en recepturen, komt daarbij van pas. Ik spreek de taal van deze ambachtsmensen en dat maakt het makkelijker om hun verhaal te vertellen.
Bevlogen vakmensen
Dankzij deze reportages voor foodvakbladen maak ik kennis met bevlogen vakmensen die enthousiast en trots over hun bedrijf en passie vertellen. Dat is elke keer een feest om te mogen doen.
Trends in food
Naast deze bladen voor slagers en viszaken, schrijf ik ook artikelen voor het vakblad Expertise in Voedingsmiddelen Industrie (EVMI) Zoals over de trends in food op de Horecava. En voor de nieuwsbrief van Bakkers in Bedrijf over de vakbeurs Bakkersvak 2018 heb ik een bijdrage geleverd over Rocky Road van Visser Zoetwaren.
Advertorials
Naast bedrijfsreportages verzorg ik ook nieuwsartikelen en advertorials voor deze uitgaven.
Vlees+ , Vismagazine, Bakkers in Bedrijf en Expertise in Voedingsmiddelenindustrie zijn uitgaven van Vakbladen.com
Hier enkele pdf’s van artikelen:
16-17 Bodemcultuurmosselseizoen
Dit is een voorbeeld van een advertorial: